Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 166 (2002), 2.5/3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само не разбрах как така
    - Максимална скорост: 176 км/ч;
    майтап ли е това ?
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

ами просто при теста са направили такава макс спийд...Това не означава че повече не може...
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Don Vitorio Покажи съобщение
        Такааа, в сряда ходих да видя/тествам колата.
        Първите ми впечатления от модела са отлични! Колата е много комфортна, вози меко, управлява се леко и "дърпа" здраво!!! Може би малка забележка е, че се "убива" донякъде усещането за контрол - сервото е за моя вкус малко прекалено силно.
        Салонът беше доста запазен (единствен минус - не беше кожа), колата си има всички екстри.
        Външно си имаше драскотини и белези от ползване, но всичко в рамките на нормалното за кола на 12 години.
        Запали от раз, всички лампи на компа си изгаснаха както трябва.
        Първоначално ми направи впечатление едно притракване като от повдигачи/клапани (в последствие в сервиза казаха, че всичко с мотора е наред). Може да е било от първоначално недостатъчно налягане на маслото.
        Главният проблем дойде като я подкарах - до към 80-90 км/ч има тяга и после започна да накъсва - ту тегли, ту губи мощност... Все едно, че нещо не закача както трябва - евентуално свещи, кабели или пък в лошия случай - инжекцион (поне според мен). Съединителят беше напълно изправен, перфектно си влизаха всичките 6 предавки.
        На теста стана ясно, че има някакъв проблем - кривата на мощността беше точно както и се усещаше колата, т.е. с колебания. Освен това се оказа, че единият амортисьор (отпред) е на 0%, т.е. напълно заминал... Другият беше на 50%... Също така един маншон от кормилната уредба беше скъсан и имаше замърсявания вътре.
        Равносметката - продавачът каза, че при всяко положение ще оправи проблема с мотора (мощността) и ЕДИНИЯ амортисьор... За да оправи и другия, искаше да доплащам... С две думи не се разбрахме, защото досега не съм чувал някой (който не е пълен идиот) да отиде да купува каквото и да е и да го вземе на цена, ПО-ВИСОКА от тази в обявата!!! Аз поисках да оправи и двата амортисьора, защото за мен е пълна глупост да смениш само един... Айде, задните бяха здрави, за тях не говоря. Ама иначе е все едно да си купиш само една гума и само тя да е нова! Освен това стана ясно от теста, че двата предни калника и капакът са пребоядисвани/лакирани, т.е. е удряна, макар и вероятно не много тежко отпред.
        За тези, които се интересуват, ще дам и данните от теста на мощността:
        - Мощност по норма: 152,5 кВ или 207,4 к.с. по ДИН 70020;
        - Мощност на ДВГ: 146,0 кВ или 198,5 к.с.;
        - Мощност на гуми: 116,5 кВ или 158,4 к.с.;
        - Буксирна мощност (загуби): 29,5 кВ или 40,1 к.с. (не съм сигурен как точно се казва на български, на немски е Schleppleistung. Ако някой знае, може да сподели!);
        - Максимална мощност при 148 км/ч, съответно 5770 об./мин.;
        - Максимален въртящ момент 297 Нм при 111 км/ч, съответно 4330 об./мин.;
        - Максимални обороти: 6860 об./мин.;

Като цяло, обаче, се влюбих в модела!!!
        И при моята го има това с дърпането и отпускането.Пръвоначално дърпа много след това отпуска леко и пак дърпа, но не е толкова силно колкото първоначално.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
          ами просто при теста са направили такава макс спийд...Това не означава че повече не може...
          Ааа сориии за неуместния въпрос не знаех далаверата и изпаднах в някакъв ужас хаххаахах
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Аз все си мисля, че след такива и толкова тестове много трудно, да не кажа невъзможно е да намериш кола.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

- Буксирна мощност (загуби): 29,5 кВ или 40,1 к.с. (не съм сигурен как точно се казва на български, на немски е Schleppleistung. Ако някой знае, може да сподели!);

На дино стенд ли си я мерил?
              '05 166 V6
              '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                Колата не съм я гледал, но на снимките изглежда добре.Има и екстри и салона е запазен.Огледай я.
                Направих бегъл оглед на 166-цата от обявата на Горубляне - 1-то впечатление за колата като приближавах към нея е че е доста стегната и "лъскава" за годините си, отпред в дясно имам съмнения за пребоядисвано, но не е нещо сериозно. На задна-дясна врата и калник има леки драскотини, но лошото е по тавана и малко по предния капак - има много и сериозни подбивания от градушка! Салона е запазен, като силно протрито е уплътнението на шофьорската врата и колкото и странно да звучи стори ми се че махагона по волана е поизтъркан и на места избледнял като шарка.... Това което най ме подразни и отказа от тази кола е отказа на продавача да я запали, защото после трябвало да работи поне половин час и ако съм бил сериозен на следващи разговори тогава щял да я запали..... Иначе на няколко пъти сам си направи устата че щяло да има пазарлък за нея, което си е и ясно де

Comment

Значи..не си уцелил автомобила и продавача
                  Щом не му се пали,да си чака следващия клиент.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
                    Това което най ме подразни и отказа от тази кола е отказа на продавача да я запали, защото после трябвало да работи поне половин час и ако съм бил сериозен на следващи разговори тогава щял да я запали.....
                    Ебати смешната работа, то кой ще стигне до "следващи разговори" като са му отказали да запали колата... И от къв зор "трябва да работи поне половин час"
                    Такааа, в сряда ходих да видя/тествам колата.
                    Първите ми впечатления от модела са отлични! Колата е много комфортна, вози меко, управлява се леко и "дърпа" здраво!!! Може би малка забележка е, че се "убива" донякъде усещането за контрол - сервото е за моя вкус малко прекалено силно.
                    Салонът беше доста запазен (единствен минус - не беше кожа), колата си има всички екстри.
                    Външно си имаше драскотини и белези от ползване, но всичко в рамките на нормалното за кола на 12 години.
                    Запали от раз, всички лампи на компа си изгаснаха както трябва.
                    Първоначално ми направи впечатление едно притракване като от повдигачи/клапани (в последствие в сервиза казаха, че всичко с мотора е наред). Може да е било от първоначално недостатъчно налягане на маслото.
                    Главният проблем дойде като я подкарах - до към 80-90 км/ч има тяга и после започна да накъсва - ту тегли, ту губи мощност... Все едно, че нещо не закача както трябва - евентуално свещи, кабели или пък в лошия случай - инжекцион (поне според мен). Съединителят беше напълно изправен, перфектно си влизаха всичките 6 предавки.
                    На теста стана ясно, че има някакъв проблем - кривата на мощността беше точно както и се усещаше колата, т.е. с колебания. Освен това се оказа, че единият амортисьор (отпред) е на 0%, т.е. напълно заминал... Другият беше на 50%... Също така един маншон от кормилната уредба беше скъсан и имаше замърсявания вътре.
                    Равносметката - продавачът каза, че при всяко положение ще оправи проблема с мотора (мощността) и ЕДИНИЯ амортисьор... За да оправи и другия, искаше да доплащам... С две думи не се разбрахме, защото досега не съм чувал някой (който не е пълен идиот) да отиде да купува каквото и да е и да го вземе на цена, ПО-ВИСОКА от тази в обявата!!! Аз поисках да оправи и двата амортисьора, защото за мен е пълна глупост да смениш само един... Айде, задните бяха здрави, за тях не говоря. Ама иначе е все едно да си купиш само една гума и само тя да е нова! Освен това стана ясно от теста, че двата предни калника и капакът са пребоядисвани/лакирани, т.е. е удряна, макар и вероятно не много тежко отпред.

Колега с какъв двигател е колата, че не видях да си споменал. хмм доста обстоен преглед е това за 166ца, след такъв преглед на някой екземпляр ще бъдеш шокиращо изплашен колко неща могат да са скапани
                    Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                    И при моята го има това с дърпането и отпускането.Пръвоначално дърпа много след това отпуска леко и пак дърпа, но не е толкова силно колкото първоначално.
                    Боби ако не говориш за баш прекъсване, пробвай със STR on, без него дросела ни е адски муден. При мен се появяваха подобни аномалии и вече карам само с включен
                    Alfa 166 2.0 TS
                    Alfa 166 V6 TB RIP
                    Alfa GT 2.0 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                      На дино стенд ли си я мерил?
                      Ами за съжаление нямаш достъп до самите тестове - оставяш колата и идваш за резултатите - това е Германия... Но предполагам, че дино-тест, защото иначе не знам как ще измерят мощността на гуми, например.

---------- Post added at 08:57 ---------- Previous post was at 08:53 ----------

Първоначално публикувано от Alfation Покажи съобщение
                      Колега с какъв двигател е колата, че не видях да си споменал. хмм доста обстоен преглед е това за 166ца, след такъв преглед на някой екземпляр ще бъдеш шокиращо изплашен колко неща могат да са скапани
                      2.0 Турбо, пише малко по-нагоре

---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:57 ----------

Ебати смешната работа, то кой ще стигне до "следващи разговори" като са му отказали да запали колата... И от къв зор "трябва да работи поне половин час"

Боби ако не говориш за баш прекъсване, пробвай със STR on, без него дросела ни е адски муден. При мен се появяваха подобни аномалии и вече карам само с включен
                      Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
                      Направих бегъл оглед на 166-цата от обявата на Горубляне - 1-то впечатление за колата като приближавах към нея е че е доста стегната и "лъскава" за годините си, отпред в дясно имам съмнения за пребоядисвано, но не е нещо сериозно. На задна-дясна врата и калник има леки драскотини, но лошото е по тавана и малко по предния капак - има много и сериозни подбивания от градушка! Салона е запазен, като силно протрито е уплътнението на шофьорската врата и колкото и странно да звучи стори ми се че махагона по волана е поизтъркан и на места избледнял като шарка.... Това което най ме подразни и отказа от тази кола е отказа на продавача да я запали, защото после трябвало да работи поне половин час и ако съм бил сериозен на следващи разговори тогава щял да я запали..... Иначе на няколко пъти сам си направи устата че щяло да има пазарлък за нея, което си е и ясно де
                      Това не се нуждае от коментар просто... Кой ще е този "сериозен" купувач, който ще остане "сериозен", след като даже не може да запали колата, която оглежда?! Следващи разговори... Това да не са преговорите за мир в ивицата Газа?!?!

---------- Post added at 09:10 ---------- Previous post was at 09:03 ----------

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Аз все си мисля, че след такива и толкова тестове много трудно, да не кажа невъзможно е да намериш кола.
                      Колега, тази щях да я взема, ако продавачът си я беше оправил или беше смъкнал съответно цената... Ама да видим как ще продаде "ламя" на практичния германец, за когото икономичността в повечето случаи е на първо място... Той спомена, че колата стои вече няколко месеца и даже бил смъкнал цената...

Comment

• Бе той Боби си кара с включен, ама пак е така... Да видим тез дни с газовата как се е държала колата.

Иначе за 'продавачите' от този вид - трагедия. Все едно да отида за телевизор в магазина и да ми кажат - ако си сериозен, другият път ще може да пуснем да видиш картината как е.

Изчакай малко и пак го питай за цената. Може да клекне. Хе хе
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от Tie Покажи съобщение
                          Днес я огледах колата външно.Нещо не ми вдъхва доверие.Пр. десен кални е удрян и не е изправен добре.Челното стъкло е китайско и или сензора за дъжд е прехвърлян от старото стъкло или стъклото е много лошо качество(китайско беше).Имаше въздух м/у сензора и стъклото. Тези петна по волана са от падналият му лак на места.Не знам от какво се е получило.Имаше деруги от края до край по колата и някой детайли бяха неграмотно пребоядисвани.Абе не е добра кола за тези пари.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Не е прекъсване.Просто като че ли не надува турбината както първоначално.С СТР-а не се усеща щото колата тръгва да набира много още от ниските обороти, а като е изключен много осезаемо се усеща като надуе турбината.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                            Не е прекъсване.Просто като че ли не надува турбината както първоначално.С СТР-а не се усеща щото колата тръгва да набира много още от ниските обороти, а като е изключен много осезаемо се усеща като надуе турбината.
                            Възможно е ако си с Bosh-овския блоу оф, вече да му е бая омекнала пружината и като отвори после много бавно да затваря, и да се получава временна дупка. Тъпичко е, ама има неква логика като се замисля
                            Alfa 166 2.0 TS
                            Alfa 166 V6 TB RIP
                            Alfa GT 2.0 JTS

Comment

Working...
                            X